Frisk uten sukker ble etablert i 2017 av gründer og daglig leder Bente Josefsen. Hun er utdannet innen avhengighetsmedisin med spesialisering på sukkeravhengighet. Med seg på laget har hun ett team bestående av en klinisk ernæringsfysiolog, sykepleier og rus-konsulent som daglig hjelper mennesker med å senke sitt sukkerinntak for å oppnå en bedre helse. Derav navnet Frisk uten sukker.
I dag ser de ett voksende problem hvor hele 70% av den voksne befolkningen i Norge har en eller flere livsstilssykdommer som overvekt, diabetes, hjerte- og karsykdom, høyt blodtrykk, KOLS, benskjørhet, hjerneslag eller visse typer kreft.
Frisk uten sukker ser en sterk sammenheng mellom økningen i livsstilsykdommer og inntak av sukker og høyprossesert mat med høyt karbohydratinnhold. Derfor brenner de for å få ned det generelle sukkerforbruket i Norge og har satt seg ett hårete mål om å redusere inntaket av sukker i den norske befolkningen med hele 20% innen 2032. Vi er også den eneste bedriften i Norge som tilbyr tilrettelagte tjenester til de som har en sukkeravhengighet.